top of page
  • Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Italiaans gekruide Roerbakgroenten met Duitse Biefstuk



Een snelle koolhydraatarme maaltijd op tafel zetten, vind ik persoonlijk wel een uitdaging. In het verleden heb ik diverse ovenschotels gemaakt, maar nu ik fulltime werk, heb ik daar geen tijd voor. Ik ben gek op courgette, ze zijn goed te betalen en je kunt er eindeloos mee variëren.

Vandaag heb ik de courgette gecombineerd met aubergine en champignons. Je zult de komende tijd merken dat ik veel variaties plaats met courgette als hoofdingrediënt. Ook qua kruiden zijn de mogelijkheden eindeloos. Ik heb wederom dezelfde groentecombinatie gemaakt als van de week, omdat ik het zonde vind om eten weg te gooien.


Italiaans gekruide Roerbakgroenten met Duitse Biefstuk


Ingrediënten:

  • 1 kleine courgette

  • 1/2 aubergine

  • 100 gram champignons

  • Duitse biefstuk

  • olijfolie of kokosolie om in te bakken

  • Italiaanse kruidenmix (Silvo)

  • knoflookpoeder

  • peper/zeezout


Bereidingswijze:

  1. Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan en bak de Duitse biefstuk, ik vind 'm het lekkerste als de biefstuk nog wat rood van binnen is.

  2. Snijd ondertussen de courgette en aubergine in blokjes en de champignons in plakjes.

  3. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en voeg alle groenten toe.

  4. Strooi alle kruiden tijdens het roerbakken over de groenten heen, uiteraard bepalen de hoeveelheid kruiden de sterkte van de smaak.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page