top of page
  • Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Aardbei/Basilicum Water



Dit is dus echt het lekkerste water wat ik tot dusver gedronken heb! Ik houd over het algemeen van wat zoetere dranken. Dit water met aardbeien en basilicum voldoet prima aan de behoefte van mijn smaakpapillen. Nu is het geen straf om voldoende water te drinken 🤪

Water drinken is heel gezond voor je. Wist je dat ons lichaam gemiddeld voor 65% uit water bestaat? Pas op dat je niet teveel water drinkt, dan neemt je lichaam geen voedingsstoffen meer op. Als de kleur van je urine heel zachtgeel is, dan drink je voldoende water. Is het nagenoeg kleurloos, drink dan wat minder water.


Ik heb deze keer voor verse aardbeien gekozen, omdat ze in de aanbieding waren. In de winter kun je dit natuurlijk ook prima met diepvriesaardbeien maken, ik zou er dan wel meer in doen, omdat ik verwacht dat de smaak van verse producten toch sterker is.


Aardbei/Basilicum Water


Ingrediënten:

  • 1,5 liter water

  • 10 (verse) aardbeien

  • takje basilicum


Bereidingswijze:

  1. Neem een waterkan en vul deze met 1,5 liter water.

  2. Halveer de aardbeien.

  3. Je kunt het takje basilicum in z'n geheel in de kan water doen, je kunt ook de blaadjes halveren en er los aan toevoegen, dan komt de smaak meer vrij.

  4. Roer alles in het water.

Voor de volste smaak is een nacht in de koelkast het beste. Heb je hier geen tijd voor, zet het dan wel minimaal 2 uur in de koelkast.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page