top of page
  • Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Ketjap Gesmoorde Groenten met Kipfilet



Woensdagavond was ik weer aan het bedenken welke twist ik nu weer aan mijn groenten zou geven. Zoals je waarschijnlijk gemerkt heb, varieer ik niet veel met het soort groente, maar dus wel met de kruiden. Ik besloot mijn groenten te smoren in ketjap en dat zag er in de koekenpan al zo lekker uit, dat ik direct de foto maakte. Het was heerlijk maar wel behoorlijk intens qua smaak. Dus als je daar niet van houdt, dan moet je de groenten wellicht niet laten smoren of water toevoegen.

Ik vind champignons altijd zo saai qua smaak, maar het is wel een ideale groente om te roerbakken en te mixen met andere groenten. Vandaar dat ik vandaag voor een Ketjap smoor gekozen heb. Uiteraard heb ik ook courgette toegevoegd, omdat ik deze voordelige groente heerlijk vind en deze groente veel vezels bevat en daardoor lekker vult en goed is voor je stoelgang.


Ketjap Gesmoorde Groenten met Kipfilet


Ingrediënten:

  • 1 courgette

  • 100 gram champignons

  • 150 gram saté gemarineerde kipblokjes

  • ketjap

  • Italiaanse kruiden

  • olijfolie of kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Snijd de champignons in plakjes.

  2. Snijd de courgette in blokjes.

  3. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de kipblokjes even rondom.

  4. Voeg de champignons en courgette toe en direct flink ketjap en de Italiaanse kruiden.

  5. Doordat de champignons veel vocht bevatten, zal de groenten gaan smoren. Hoe zacht je je groenten wilt, is afhankelijk hoelang je ze smoort. Ik vind zachte groenten lekker als ze gesmoord zijn, dus ik heb het denk ik rond 5 minuten laten smoren.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page