top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Aardbei/Munt Water



Al eerder deze week maakte ik water met aardbeien en basilicum, vandaag heb ik de basilicum geruild voor munt. De zoete smaak van de aardbeien blijft het meest dominant (afhankelijk natuurlijk van de verhouding) en dat vind ik persoonlijk het lekkerste, omdat het water dan een zoete smaak blijft houden.

Water drinken is heel gezond voor je. Wist je dat ons lichaam gemiddeld voor 65% uit water bestaat? Pas op dat je niet teveel water drinkt, dan neemt je lichaam geen voedingsstoffen meer op. Als de kleur van je urine heel zachtgeel is, dan drink je voldoende water. Is het nagenoeg kleurloos, drink dan wat minder water.


Ik heb deze keer voor verse aardbeien gekozen, omdat ze in de aanbieding waren. In de winter kun je dit natuurlijk ook prima met diepvriesaardbeien maken, ik zou er dan wel meer in doen, omdat ik verwacht dat de smaak van verse producten toch sterker is.


Aardbei/Munt Water


Ingrediënten:

  • 1,5 liter water

  • 10 (verse) aardbeien

  • 2 takjes munt

  • citroensap


Bereidingswijze:

  1. Neem een waterkan en vul deze met 1,5 liter water.

  2. Halveer de aardbeien.

  3. Je kunt de takjes munt in z'n geheel in de kan water doen, je kunt ook de blaadjes halveren en er los aan toevoegen, dan komt de smaak meer vrij.

  4. Om het geheel wat langer houdbaar te maken, is het wijs om wat citroensap toe te voegen, niet teveel, want citroen overheerst snel.

  5. Roer alles in het water.

Voor de volste smaak is een nacht in de koelkast het beste. Heb je hier geen tijd voor, zet het dan wel minimaal 2 uur in de koelkast.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page