top of page
  • Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Black Angus Carpaccio Salade



Deze verrukkelijke maaltijdsalade heb ik gemaakt met Black Angus Carpaccio. Deze carpaccio is heel zacht van smaak en wat een heerlijke toevoeging voor je salade is, is de overheerlijke pestodressing die hierbij zit.

Ik ben inmiddels 3 maanden bezig met mijn nieuwe lifestyle en het bevalt mij erg goed. Tijdens mijn vakantie vorige week ben ik heerlijk alle avonden uit eten geweest en heb ik overdag heel bewust ervoor gekozen om mijn lifestyle te behouden. Elke ochtend wandelen en 2x per dag banen trekken waren daar ook een onderdeel van. Dit resulteerde in een stabiel gebleven gewicht na mijn vakantie, waar ik erg trots op was.


Het bijzondere om te ervaren vond ik, dat ik toen ik thuiskwam echt weer behoefte had aan mijn groenten gerechten, terwijl ik helemaal geen grote fan ben van groenten, maar mijn lichaam gaat er nou eenmaal goed op. Om mijzelf zo nu en dan te verwennen, kies ik voor wat luxere ingrediënten. Vandaag was dat de Black Angus Carpaccio. Ik zag dat deze in de aanbieding was en besloot er een lekkere maaltijdsalade van te maken.


Door op deze manier goed voor mijzelf te zorgen is het goed te doen om mijn nieuwe lifestyle vol te houden en natuurlijk heb ik dagen dat ik totaal geen zin heb in mijn wandeling, of baal ik dat de wekker al om 5:45 uur gaat (voor die betreffende wandeling) en heb ik zin in drop, snoep, koek of noem het maar op. Het is ook niet verkeer om jezelf dat zo nu en dan toe te staan. Ik heb wel ondervonden dat suikers echt niet fijn zijn voor mijn lijf. Met mijn verjaardag een paar weken geleden heb ik genoten van een taartje, maar een paar uur daarna kreeg ik een enorme suiker dip, ik had 0 energie, werd futloos en zelfs huilerig, ook mijn lijf spande zich enorm aan. Daar ben ik best wel van geschrokken en het was ook direct een eye-opener. Voor mij nog zo min mogelijk suikers!


Black Angus Carpaccio Salade


Ingrediënten:

  • 100 gram rucola melange

  • 100 gram Black Angus Carpaccio

  • 1/2 potje reepjes zongedroogde tomaat

  • 1/2 blikje zwarte olijven zonder pit

  • 1/2 zakje Tray Bake Italiaanse Stijl (Uniekaas geraspte kaas met kruiden)


Bereidingswijze:

  1. Doe de sla in een kom.

  2. Voeg de zongedroogde tomaatjes en de olijven toe.

  3. Strooi de geraspte kaas eroverheen.

  4. Snijd de carpaccio klein en verdeel dit over de sla.

  5. Voeg tot slot de kaassnippers, pijnboompitjes en pestodressing toe aan de salade (deze ingrediënten zitten in de verpakking van de carpaccio).

  6. Doordat de zongedroogde tomaten wat olie met zich meebrengen en er voldoende smaak zit aan alle ingrediënten, heb ik ervoor gekozen om geen dressing te maken, anders vind ik het te vet worden.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page