Met bloemkoolrijst kun je eindeloos variëren, omdat de smaak heel naturel is. Vandaag heb ik voor een Indiase twist gekozen, namelijk met Ketjap.
Een hele zak bloemkoolrijst is 400 gram, dit vind ik teveel voor 1 maaltijd, daarom doe ik altijd 2 dagen met een zak bloemkoolrijst. Toch is de hoeveelheid van 200 gram groenten per keer voor mij te weinig, omdat ik er ook geen koolhydraten bij eet. Vandaag heb ik champignons er doorheen gemixt. Champignons marineer ik vaak in ketjap als ik ze door een maaltijdsalade doe. En omdat ik de saté gemarineerde kip van de Appie het lekkerste vind, vond ik dit wel een leuke combinatie om uit te proberen. Ik vond het zalig.
Bloemkoolrijst met een Indiase twist
Ingrediënten:
200 gram bloemkoolrijst
100 gram champignons
150 gram saté gemarineerde kipblokjes
olijfolie of kokosolie om in te bakken
scheutje ketjap
paprikapoeder
kurkumapoeder
Bereidingswijze:
Snijd de champignons in plakjes.
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipblokjes rondom aan.
Voeg eerst de champignons toe en de ketjap.
Voeg tot slot de bloemkoolrijst en paprika- en kurkumapoeder toe.
Roerbak het geheel nog even kort en klaar is Kees!
Comments