Wie had dat gedacht? Dat ik ooit winterpenen zou staan snijden? Voor dit lekkere herfst-/wintergerecht, heb ik dat er zeker voor over.
Deze Gehaktschotel met wortel en sperziebonen is een smakelijk avondgerecht. De satésaus haal ik bij de Lidl. Een pakje met 5 kant en klare bakjes. De ingrediënten zijn voor 2 personen.
Gehaktschotel met wortel en sperziebonen
Ingrediënten:
300 gr. rundergehakt
200 gr. sperziebonen
3 winterpenen
1 ui
2 bakjes satésaus
1,5 tl. mosterd
1,5 el. sojasaus
kokosolie om te bakken
Bereidingswijze:
Sperziebonen schoonmaken en in 20 minuten gaar koken.
Wortelen schillen en in kleine stukjes snijden.
Snipper de ui.
Verhit de kokosolie in een wok.
Fruit de ui aan.
Rul het gehakt erbij.
Wortelen toevoegen.
Satésaus, mosterd en sojasaus toevoegen.
Ongeveer 15 á 20 minuten op laag vuur verwarmen, regelmatig blijven roeren.
Op het laatst de boontjes toevoegen.
Comentários