top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Italiaanse Maaltijdsalade



Wederom een heerlijke maaltijdsalade! Wil je deze koolhydraatarm maken? Laat dan de pasta eruit.

Deze Italiaanse Maaltijdsalade is een heerlijke salade, welke je in elk jaargetijde kunt klaarmaken.


Italiaanse Maaltijdsalade


Ingrediënten:

  • 50 gram (ongekookte) pasta

  • 50 gram Prosciutto Italia

  • 1 bol mozzarella

  • 30 gram rucola sla

  • 30 gram zwarte olijven zonder pit

  • 8 cherrytomaten

  • handje ongezouten cashewnoten

  • (verse) basilicum

Dressing:

  • Olijfolie

  • Balsamicoazijn

  • Zwarte peper

  • Zeezout

  • Paprikapoeder

  • Kerriepoeder

  • Knoflookpoeder


Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta en laat afkoelen.

  2. Roer de rucola er doorheen.

  3. Snijd de mozzarella in blokjes en roer door de pasta met rucola.

  4. Verdeel de salade over een bord. “Trek” de ham uit elkaar en verdeel over de salade.

  5. Halveer de cherrytomaten en verdeel ze over de salade.

  6. Verdeel ook de olijven over de salade.

  7. Verdeel de (verse) basilicum over de salade.

  8. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en sprenkel de dressing als laatste over de salade.

  9. Ik had ze helaas nu niet in huis, maar eigenlijk kan een handje cashewnoten niet ontbreken.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page