top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Italiaanse Maaltijdsalade Zongedroogde Tomaat



Salades kun je eindeloos combineren en variëren! Alleen al door cherrytomaten te vervangen voor zongedroogde tomaten krijgt je salade een heel andere smaak.

Dit is een iets andere variant op de Italiaanse maaltijdsalade die ik eerder gemaakt heb, wat heerlijk om toch zo te variëren 😋. De ingrediënten zijn voor 1 persoon.


Italiaanse Maaltijdsalade Zongedroogde Tomaat


Ingrediënten:

  • 50 gram ongekookte penne

  • 50 gram rucola

  • 100 gram parmaham

  • 1 bol mozzarella

  • 1/2 blikje zwarte olijven zonder pit

  • 1/2 potje zongedroogde tomaten

  • 2 eetlepels pijnboompitten

  • (verse) basilicum

  • olijfolie

  • balsamico azijn

  • zwarte peper, zeezout en knoflook (ik gebruik een molentje)

  • halve theelepel suiker


Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta en laat deze goed afkoelen.

  2. Snijd de mozzarella in stukjes.

  3. Schep de mozzarella, (uitgelekte) zongedroogde tomaten en olijven door de pasta.

  4. "Pluk" de ham uit elkaar en voeg toe in de pasta.

  5. Maak de basilicum klein en roer door de pasta.

  6. Roer ook de rucola door de pasta.

  7. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, peper, zout, knoflook en suiker en roer dit goed door de salade.

  8. Roer als laatste de pijnboompitten erdoor.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page