Salades kun je eindeloos combineren en variëren! Alleen al door cherrytomaten te vervangen voor zongedroogde tomaten krijgt je salade een heel andere smaak.
Dit is een iets andere variant op de Italiaanse maaltijdsalade die ik eerder gemaakt heb, wat heerlijk om toch zo te variëren 😋. De ingrediënten zijn voor 1 persoon.
Italiaanse Maaltijdsalade Zongedroogde Tomaat
Ingrediënten:
50 gram ongekookte penne
50 gram rucola
100 gram parmaham
1 bol mozzarella
1/2 blikje zwarte olijven zonder pit
1/2 potje zongedroogde tomaten
2 eetlepels pijnboompitten
(verse) basilicum
olijfolie
balsamico azijn
zwarte peper, zeezout en knoflook (ik gebruik een molentje)
halve theelepel suiker
Bereidingswijze:
Kook de pasta en laat deze goed afkoelen.
Snijd de mozzarella in stukjes.
Schep de mozzarella, (uitgelekte) zongedroogde tomaten en olijven door de pasta.
"Pluk" de ham uit elkaar en voeg toe in de pasta.
Maak de basilicum klein en roer door de pasta.
Roer ook de rucola door de pasta.
Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, peper, zout, knoflook en suiker en roer dit goed door de salade.
Roer als laatste de pijnboompitten erdoor.
Comments