
Deze maaltijdsalade heb ik gemaakt met pasta, voor een koolhydraatarme variant kun je de pasta eruit laten.
Eindeloos combineren met maaltijdsalades, ik houd ervan! Ik heb deze keer een combinatie gemaakt van diverse salades die ik al eerder gemaakt heb. De ingrediënten zijn voor 1 persoon.
Maaltijdsalade Gerookte Kip
Ingrediënten:
50 gram ongekookte pasta
50 gram veldsla
1/2 avocado
8 cherrytomaten
125 gram champignons
1/2 gerookte kipfilet
50 gram fetakaas
zout & peper
knoflook(poeder)
paprikapoeder
kerriepoeder
olijfolie
citroensap
Honing/mosterd dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
1 theelepel mosterd
Bereidingswijze:
Kook de pasta met wat zout. En laat goed afkoelen.
Verdeel de veldsla op een bord.
Verdeel de pasta erover.
Meng de honingmosterd dressing tot een glad geheel en verdeel over de salade.
Halveer en ontpit de avocado. Snijd een halve avocado in stukjes en besprenkel met wat citroensap en verdeel over het bord.
Snijd de champignons in plakjes.
Maak een marinade van olijfolie, peper, zout, paprika- en kerriepoeder en knoflook. Marineer hier de champignons in.
Bak de champignons.
Halveer de cherrrytomaten en verdeel ze over het bord.
Snijd de gerookte kip in stukjes en verdeel over het bord.
Verkruimel de fetakaas erover.
Voeg als laatste de warme champignons toe.
Comments