top of page
  • Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Oriëntaalse Bloemkoolrijst



Met bloemkoolrijst kun je eindeloos variëren, omdat de smaak heel naturel is. Vandaag heb ik voor een Oriëntaalse twist gekozen.

Een hele zak bloemkoolrijst is 400 gram, dit vind ik teveel voor 1 maaltijd, daarom doe ik altijd 2 dagen met een zak bloemkoolrijst. Toch is de hoeveelheid van 200 gram groenten per keer voor mij te weinig, omdat ik er ook geen koolhydraten bij eet. Vandaag heb ik champignons er doorheen gemixt. Van Stegeman kun je een Oriëntaalse kruidenmix kopen, dat is de basis voor mijn marinade geweest voor de champignons.


Oriëntaalse Bloemkoolrijst


Ingrediënten:

  • 200 gram bloemkoolrijst

  • 100 gram champignons

  • 150 gram (rood) gemarineerde kipblokjes

  • olijfolie om de marinade te maken

  • Stegeman Oriëntaalse kruidenmix

  • paprikapoeder

  • kerriepoeder


Bereidingswijze:

  1. Snijd de champignons in plakjes.

  2. Meng wat olijfolie in een glas met de Oriëntaalse kruidenmix, paprika- en kerriepoeder.

  3. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes even rondom.

  4. Voeg de champignons toe en direct de marinade erbij, goed roeren dat de champignons lekker in de marinade zitten.

  5. Voeg tot slot de bloemkoolrijst toe.

  6. Roerbak het geheel nog even kort en klaar is Kees!


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page