Paleo betekent "oud" in het Grieks. Dit paleobrood is gemaakt met ingrediënten die vroeger ook vaak gebruikt werden. Uiteraard wel in een nieuw (gemakkelijker) jasje, zodat het evengoed eenvoudig te maken is.
Van de term Paleo had ik nog nooit gehoord. De ingrediënten van dit Paleobrood spraken mij wel aan, dus ik besloot het eens uit te proberen. Het beslag rook al heerlijk en toen het in de oven stond, was de hele keuken in een herfstsfeer gehuld, het rook zo lekker. En het smaakt ook super lekker. De structuur is wel wat apart, omdat het met kokosmeel gemaakt wordt en die structuur dat voel je. Ik meet altijd alles af in mijn kom van de keukenmachine, dus ook de esdoornsiroop staat daarom in grammen beschreven.
Paleobrood
Ingrediënten:
85 gr. kokosmeel
6 eieren
100 gr. esdoornsiroop
60 gr. kokosolie
1 tl. vanille extract (Dr. Oetker)
1/2 tl. nootmuskaat
2 tl. kaneelpoeder
3/4 tl. bakpoeder
150 gr. geraspte courgette
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de kokosolie.
Meng het kokosmeel met de eieren, esdoornsiroop, vanille extract, nootmuskaat, kaneelpoeder en de bakpoeder.
Roer op het laatst de courgette er door heen.
Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Schep/giet het mengsel in een cakeblik.
Zet 60 minuten in de oven.
Tip! Als het brood nog erg "nat" is na 60 minuten, pak het gehele cakeblik in in aluminiumfolie en zet terug in de warme oven om na te garen.
Comments