top of page
Foto van schrijverDaniëlle Schoonderwoerd

Pizza Omelet



De klassieke pizza kennen we allemaal! Ik vind 'm heerlijk op z'n tijd, maar die smaaksensatie kun je ook op een andere manier vinden...

De bodem van de pizza kun je ook van ei maken. Dit maakt de pizza extra voedzaam, doordat je extra eiwitten hebt en koolhydraatarm. Met de toppings kun je eindeloos variëren.


Pizza Omelet


Ingrediënten:


Deze pizza eet ik als hoofdgerecht. Maar het is natuurlijk heerlijk te combineren met een salade of gegrilde groenten erop.

  • 3 eieren

  • scheutje slagroom

  • 3 (voorgesneden) plakken kaas

  • 4 plakken salami

  • 5 champignons

  • 1/2 ui

  • tomatenpuree

  • zout en peper

  • knoflookpoeder

  • Italiaanse kruiden

  • kokosolie


Bereidingswijze:


  1. Kluts de eieren met de slagroom en bak de omelet in de kokosolie in een grote koekenpan.

  2. Na het omkeren van de omelet, deze beleggen met de plakjes kaas, daarna de salami en insmeren met tomatenpuree.

  3. Het vuur zacht zetten, zodat de kaas rustig kan smelten.

  4. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.

  5. Fruit het geheel aan in een kleine koekenpan met wat kokosolie.

  6. Voeg zout, peper en knoflookpoeder toe.

  7. Zodra de kaas op de omelet gesmolten is, de omeletbodem op een bord leggen.

  8. Pas op het bord de topping (champignon/uienmengsel) toevoegen.

  9. Als laatste garneren met de Italiaanse kruiden.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page