Een stevig vullend brood en koolhydraatarm!
Ik kan niet zo goed tegen gewoon brood, dus ben ik op zoek gegaan naar een variant waar mijn lijf beter op reageert. Ik vind dit lekkerder, het is gezonder en vult ook beter.
Wortelbrood
Ingrediënten:
Dit wortelbrood is heerlijk als lunch, tussendoortje of bijgerecht bij een salade. Je kunt de plakjes gemakkelijk invriezen.
300 gr. geraspte wortelen
250 gr. havermout
4 eieren
handje pecannoten
3 tl. bakpoeder
50 gr. kokosolie
50 gr. rozijnen
8 dadels ontpit
1/2 tl. kaneel
scheutje limoensap
scheutje agavesiroop
snufje zout
bakpapier
𝗕𝗲𝗿𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴𝘀𝘄𝗶𝗷𝘇𝗲:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maal de havermout en de pecannoten fijn in de blender en houd apart.
Breek de eieren in de blender, voeg de dadels toe en mix tot een schuimig geheel.
Smelt de kokosolie.
Havermout en eiermix in de keukenmachine mengen en beetje voor beetje de geraspte wortel toevoegen.
Voeg de kokosolie, agavesiroop, limoen, kaneel, rozijnen en zout toe.
Geheel goed mengen tot een redelijk egaal geheel (je blijft uiteraard de wortelstructuur zien).
Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Verdeel het deegmengsel in de cakevorm en garneer met nog wat pecannoten.
55 minuten in de oven op 170 graden.
Comentários